Het is duidelijk, elk bedrijf is voortdurend bezig met het verbeteren van het recruitmentproces en het aantrekken van het beste talent. Een nieuwe ontwikkeling is aan de gang binnen recruitment: het gebruik van video’s in kandidaatbenadering en direct search. Waarom zet jij je als Recruiter best eens in the spotlight? We geven jou enkele voordelen van deze methode!

Authenticiteit en Persoonlijke Connectie

Met video’s kan je als Recruiter een authentieke en persoonlijke connectie tot stand brengen met sollicitanten. Het gaat verder dan een zoveelste berichtje via LinkedIn, het geeft de kans om gezichten en stemmen achter de schermen te leren kennen. Dit creëert een dieper begrip en een sterkere band vanaf het allereerste contact.

Efficiëntie en Tijdbesparing

In vergelijking met traditionele berichtgeving, bieden video’s een efficiëntere en tijdbesparende manier om te communiceren en connecteren. Het opnemen van een korte video kost vaak minder tijd dan het schrijven van een uitgebreid bericht of mail. Oefening baart kunst is hier de boodschap!

Emotie en Creativiteit

Video’s bieden een unieke gelegenheid om emotie en creativiteit over te brengen. Recruiters kunnen hun boodschap op een eigen manier brengen en de nodige skills en ervaring benadrukken. Dit helpt de kandidaat om het potentieel en toegevoegde waarde beter te begrijpen, verder dan wat er in een vacature kan worden weergegeven. Het maakt het wervingsproces levendiger en boeiender voor zowel de kandidaten als het recruitment team!

Wil je meer weten over hoe je dit kan implementeren binnen jouw bedrijf? Nood aan tips & tricks of advies? Neem contact op met ons via info@hrimpactpartner en laten we dit samen bekijken!

Ready for a change? Join our Bold Team!