In de wereld van arbeidsvoordelen en cafetariaplannen komt pensioensparen als grote winnaar naar voren. Gebaseerd op een analyse van Acerta en dus cafetariaplannen van 10.000 Belgen, blijkt maar liefst 28,6% van de werknemers deze optie te verkiezen. Het lijkt erop dat steeds meer mensen hun financiële toekomst in handen nemen en gebruikmaken van de mogelijkheid om hun eigen loonpakket samen te stellen.

Aandelenopties Stijgen ook in Populariteit

Maar dat is niet alles. Aandelenopties, in de vorm van warranten, zijn dit jaar ook sterk in opkomst! Met 11,4% van de werknemers die hiervoor kiezen. Een slimme zet voor wie een extra financiële buffer wil opbouwen!

Invloed van Inflatie en Thuiswerken

Deze verschuivingen in voorkeuren kunnen deels worden toegeschreven aan factoren zoals de hoge inflatie en thuiswerken als “het nieuwe normaal”. Dit resulteert mogelijks in een verminderde belangstelling voor mobiliteitsoplossingen en extra vakantiedagen.

Flexibiliteit in het Cafetariaplan

Het lijkt erop dat werknemers steeds meer inzien hoe belangrijk het is om hun loonpakket aan te passen aan hun persoonlijke behoeften en financiële doelen. Het cafetariaplan biedt hiervoor de ideale flexibiliteit! Het vernieuwen van een cafetariaplan kan een waardevolle stap zijn om de arbeidsvoorwaarden & flexibiliteit binnen je organisatie te optimaliseren en aan te passen aan de behoeften van je werknemers.

Nood aan een plan van aanpak of HR-advies? Neem contact op en we bekijken samen een aanpak op maat!

Cijfers en Inzichten

Deze gegevens zijn gebaseerd op inzichten uit de ‘Benefit Motivation Plan’-tool van Acerta, waar meer dan 10,000 werknemers hun keuzes hebben vastgelegd.

Ready for a change? Join our Bold Team!